Belgisch merk
Kleine momenten, grootse herinneringen
FUNctioneel
Diertjes met hun eigen, herkenbaar karakter
beschrijving foto

Hoe mama Valérie én kindjes genieten van een avondritueel

Hoe mama Valérie én kindjes genieten van een avondritueel

Mama Valérie kijkt elke avond weer uit naar het avondritueel met haar drie kindjes. Waarom precies? Dat lees je hier! 

 

“Wij zijn een gezin van vijf, en wij lijken steeds uren te kort te komen in een dag. Mijn man en ik werken beiden, we hebben een drukke job en we jongleren daartussen ook nog met onze drie kindjes en alles wat daarbij komt kijken. Taxi spelen voor de hockeytraining, een ritje naar de muziekschool, schooltraktaties en verjaardagsfeestjes, maaltafels oefenen en Lego bouwen, en daartussen houden we ook nog een huishouden draaiende. Het is bij ons dus net als in elk ander jong gezin: druk.

Precies daarom kijk ik altijd uit naar hét rustpunt in onze dag, het avondritueel met onze kindjes. We geven ze een bad, proberen een beetje te ontprikkelen en rustig te worden, en na het nodige drama van het haren uitspoelen, lukt dat ook meestal. Dan zijn we klaar voor een laatste momentje van me-time met elk van onze kinderen, voor we de dag afsluiten.

De grote kindjes kiezen zelf welk slaapwel-verhaaltje ze willen horen, maar voor onze eenjarige dochter, kies ik een voorleesboekje uit de kast. We zetten ons in haar halfduistere slaapkamer in de zetel, en Juliette drukt zelf haar nachtlampje aan. Ze mag kiezen welk diertje er vandaag mee luistert naar het verhaal, en ik lees haar een boekje voor.

Ik merk dat steeds hetzelfde patroon volgt: bad, pyjama en slaapzakje aan, nachtlampje dichterbij nemen, en een verhaal lezen, ons dochtertje rustig maakt. Juliette weet wat er komt, en weet dat als het nachtlampje aan gaat, ze bijna haar ogen mag sluiten. Van die rustige momenten kan ik -na een hectische dag- echt genieten. Ik heb het gevoel dat ik met mijn dochters en zoon nog even kan relaxen voor ze gaan slapen.

Na nog wat geknuffel, leg ik Juliette in haar bedje en zet ik het nachtlampje een beetje dichterbij. Omdat het lampje van Yumi Yay niet meteen uitgaat, maar na 20 minuutjes zacht dooft, kan Juliette gerustgesteld aan haar nacht beginnen. Het Yumi Yay-vriendje dat ze zelf koos, blijft in haar buurt en geeft haar een vertrouwd gevoel.

En ik, ik kan stiekem en stil uit de slaapkamer verdwijnen. Mijn dochtertje voelt zich veilig en geborgen en ik schuif door naar de volgende kinderkamer, voor net hetzelfde, gezellige ritueel.